Collita del 2019

La collita de cereals 2019 ha estat marcada amb un regust dolcet tenint en compte les condicions tant extremes de com vàrem sembrar, bàsicament fora del seu moment òptim (sobretot blat i varietats ordi hivern), i en camps on la textura del terreny no era l’idònia.

Respecte l’ordi, si que és veritat, que l’agricultor que va sembrar varietats alternatives, ens han salvat la campanya, ja que hi hagut alguns molts bons rendiments. En canvi amb el blat, cada setmana de retràs a la sembra, indistintament de la varietat, es notava que els rendiments baixaven amb picat.

El fet es que el periode de filloleig de febrer i març va quedar marcat per unes temperatures molt altes, i els cereals van quedar clars i marcats per encanyonar degut a la deficiència d’aigua. Els mesos d’abril i maig, no van ser exageradament humits però almenys ens va anar caient certs litres d’aigua de formes puntuals que van poder ajudar a una molt bona qualitat del gra, i sobretot als ordis de primavera que venien amb més retràs … fer-los-hi un temps bastant ideal per encarar la seva collita. Referent a la colza, no ha estat un bon any a nivell general, marcades per una borrasca octubre-novembre amb poca llum per arribar a un estadi correcte abans hivern, les altes temperatures a sortida hivern, que va deixar una colza amb certa talla baixa, a uns atacs molt forts de pugó al tram final, i una qualitat del gra de poc pes especific.

més notícies